Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Amsterdam Law Clinics

In september 2018 zijn de eerste Amsterdam Law Clinics opgericht door de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de UvA. De Amsterdam Law Clinics biedt masterstudenten van alle masterprogramma's een unieke mogelijkheid om te leren over recht in context.

De Amsterdams Law Clinics bieden studenten waardevol ervaringsonderwijs gericht op juridische vaardigheden en het verstrekken van pro deo-juridisch advies aan diverse organisaties. Studenten leren hoe ze effectief kunnen samenwerken met cliënten, hoe ze kunnen samenwerken aan projecten uit de praktijk en hoe ze juridisch advies kunnen geven door middel van een multidisciplinaire aanpak.

In de Amsterdam Law Clinics werken studenten aan uiteenlopende zaken en projecten die een breed scala aan publieke belangen behelzen. Onderwerpen kunnen variëren van milieukwesties en bescherming van de mensenrechten, tot verantwoord ondernemen en het recht op een eerlijk proces.

Het werken met cliënten biedt studenten een unieke kans om praktische juridische ervaring op te doen en tegelijkertijd hun kennis van het recht te vergroten en hun juridische vaardigheden aan te scherpen.

Clinic Programma

Om de leerervaring met betrekking tot zowel het recht als de juridische vaardigheden te verbeteren, bieden de Amsterdam Law Clinics een uniek onderwijsprogramma aan. In het kader van dit 6-ECTS Clinic programma werken studenten aan een zaak (het Clinic werk) en nemen ze deel aan een interactieve werkgroepen die gewijd zijn aan juridische vaardigheden, strategisch procederen en de beroepsethiek (het seminar-onderdeel).

Voor Cliënten

Werkt u of werkt uw organisatie of instelling in het algemeen maatschappelijk belang? Bent u, met andere woorden, een pro bono advocaat of maakt u deel uit van een 'grassroots' organisatie, een NGO of een overheidsinstelling? Zou u of uw organisatie extra expertise kunnen gebruiken bij het oplossen van een juridisch vraagstuk? Heeft u behoefte aan juridisch onderzoek om uw zaak te ondersteunen? Wilt u hulp van een toegewijd team bij uw strategische procesvoering? Dan is een samenwerking met een van onze Clinics misschien wel iets voor u!

Deadline voor aanmeldingen voor het eerste semester 2021-2022: 

De aanmeldingen voor het eerste semester van academisch jaar 2021-2022 zijn nog niet geopend; de deadline voor het indienen van sollicitaties zal naar verwachting in maart bekend gemaakt worden via deze website. Kijk op de website van de Clinic van jouw keuze voor de criteria voor deelname, aangezien deze kunnen verschillen per Clinic.

Maak kennis met onze medewerkers

Bezoek onze personeelspagina voor een overzicht van de medewerkers van elke Clinic en van de Amsterdam Law Clinics als geheel.

Nieuws

Lees het laatste nieuws over de Amsterdam Law Clinics, de Amsterdam Law Practice en de Amsterdam Law Hub.

Blogposts 

Lees de verschillende blogposts die onze Clinic-studenten hebben geschreven.