Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Aanmelden voor de Amsterdam Law Clinics

Deadline voor aanmeldingen voor het eerste semester 2021-2022: 18 juni 2021

Aanmeldingscriteria

Alle studenten van de masteropleidingen van de Faculteit der Rechtsgeleerheid van de UvA komen in principe in aanmerking om zich aan te melden.

De meeste masteropleidingen bieden de ALC's aan als een keuzevak. Wij adviseren masterstudenten om het programma van hun masteropleiding te controleren of de opleidingscoördinator te raadplegen om na te gaan of deze cursus als keuzevak voor hun specifieke opleiding wordt aangeboden. De masterprogramma's binnen de master International Law en European Law bieden de ALC's alleen als keuzevak aan als de student deelneemt aan de Amsterdam European Law Clinic (de twee EU-rechtstrajecten) of de Amsterdam International Law Clinic (de twee internationale rechtstrajecten), of als de Clinic-zaak waaraan de student gaat werken voldoende vragen/componenten op het gebied van respectievelijk Europees recht of internationaal recht omvat. Studenten in opleidingen die geen ALC's als keuzevak aanbieden, kunnen de Amsterdam Law Clinics als extracurriculaire cursus volgen.

Let op: 

De Amsterdam European Law Clinic staat in principe alleen open voor studenten van:

De Amsterdam International Law Clinic is alleen open voor studenten van:

Studenten worden geselecteerd op basis van eerdere academische prestaties, uitgesproken affiniteit met het project en de mogelijkheid om juridische expertise te matchen met de zaken waar we aan gaan werken in dat semester.

Aanmelden?

Stuur je sollicitatie in het Engels naar amsterdamlawclinics@uva.nl, gericht aan mw. L. Bryk, LL.M, met vermelding in de onderwerpregel 'Application Amsterdam Law Clinics - [jouw naam]'. Het volgende dient opgestuurd te worden:

  • Een CV (max. 2 pagina's);
  • Een overzicht van relevante cursussen en cijfers van cursussen die je hebt gevolgd aan de Universiteit van Amsterdam of andere universiteiten;
  • Een voorbeeld van 1 - 5 pagina's (maximaal 10) van je eigen schrijven in het Nederlands of Engels met betrekking tot je studie;
  • Een analyse die antwoord geeft op onderstaande vragen, in een door jouw ondertekend Worddocument met vermelding van plaats en datum:
    • Waarom ben je geïnteresseerd in deelname aan de AmsterdamLaw Clinics, en meer specifiek aan de Clinic die je als voorkeur hebt opgegeven? (max 400 woorden)
    • Wat is een van de indrukwekkendste rechtszaken in het algemeen belang die je bent tegengekomen en die voor de rechter is behandeld en waarom is deze zaak zo belangrijk? Wat zou je anders hebben gedaan in een dergelijke zaak? (max. 400 woorden)
  • Opgave van voorkeuren. De Amsterdam Law Clinics streven ernaar dat zoveel mogelijk studenten de kans krijgen om tijdens hun master aan een Clinic deel te nemen. Wij kunnen toelating tot een bepaalde Clinic echter niet garanderen en het aanmeldings en selectieproces voor de Clinic is competitief. Wij raden studenten aan om in de e-mail bij hun aanmelding minimaal 3 Clinics te vermelden op volgorde van interesse.

Indien geselecteerd voor de Clinic van eerste keuze, is de selectie bindend. De aanvragen worden behandeld door de Amsterdam Law Clinics (en niet via SIS).